IP valuation szolgáltatás alkalmazásának bevezetése a Laser Consult Kft. technológia transzfer szolgáltatási folyamatába – GOP 1.3.1./C

A Laser Consult Kft. közel 16 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében meghirdetett „Innovációs eredmények hasznosításának támogatására KKV-k részére” című pályázati kiíráson. A 24,5 millió forint összköltségvetésű projekt során az IP valuation (szellemi termék értékelés) mint új szolgáltatás alkalmazásának bevezetése valósult meg a Laser Consult Kft. technológia transzfer szolgáltatási folyamatába. A projekt 2011 szeptemberében kezdődött el és 2012 augusztusában fejeződött be.

A 12 hónapos futamidejű projekt során összesen 6 felsőfokú végzettségű munkatárs alkalmazása, valamint számítógépek, laptopok és egy videokonferencia rendszer beszerzése valósult meg. A projekt keretében alkalmazott munkatársak feladata volt a szellemi termékek értékelésére létező elméleti módszerek megismerése és különböző szempontok (hatékonyság, átláthatóság, alkalmazhatóság, stb.) szerinti vizsgálata. További feladatuk volt a szellemi termékek értékének reális becslésére leginkább alkalmas módszer kiválasztása és a kiválasztott módszer gyakorlatban való alkalmazásának elsajátítása.

Az IP valuation beillesztése a vállalkozás technológia transzfer szolgáltatási folyamataiba mind szakmai, mind piaci szempontból nagy jelentőséggel bír, hiszen a Kft. a szolgáltatás kifejlesztésével alkalmassá vált arra, hogy elvégezze innovatív KKV-k, egyetemek és kutatóhelyek szellemi termékeinek felmérését és értékelését.

A Kft. vállalta a munkahelyek fenntartását és a személyi jellegű ráfordítások növelését 2013-2014-ben.